Fighting-System

Eén van de drie competitievormen is het Fighting-System. In deze competitievorm komen de deelnemers rechtstreeks in gevecht met een tegenstander. Dit gevecht verloopt in drie fases.

Het gevecht start in de eerste fase, hierin gebruiken de deelnemers slagen, stoten en stampen om punten te scoren. Vanaf een van de deelnemers de andere vastgrijpt begint de tweede fase. Deze fase draait voornamelijk rond worpen en neerhalingen maar klemen en wurgingen zijn eveneens in deze fase toegestaan en kunnen ook voor een ippon zorgen. Eens één van de kampers zit of ligt, ofdat bijde kampers met beide knieën op de grond zitten begingt fase 3. Fase drie houdt al het grondwerk voor zijn rekening, hier zijn ook klemen en wurgingen toegestaan.

Een goed uitgevoerde techniek wordt beloond met een ippon, eens de deelnemer in elke fase een ippon heeft gescoord wint deze deelnemer met een full-ippon. Als dit niet binnen de drie minuten gebeurt wordt er gekeken naar het aantal punten, is deze gelijk dan wordt er gekeken naar het aantal fases waarin de deelnemers ippons gescoord hebben. Als ook dit gelijk is wordt er gekeken naar het totaal aantal ippons. Is dit echter ook gelijk krijgen de deelnemers 1 minuut rust en wordt de wedstrijd 2 minuten voortgezet.